Přepnout na českou verzi

Blog

Čo sa skrýva pod známou skratkou MMA?

MMA je skratka anglických slov Mix Martial Arts av preklade to znamená zmiešané bojové umenia. Mix rôznych štýlov bojových umení je síce známy už od staroveku, ale za základ novodobých MMA je považovaný až rok 1993.

Ide o fyzicky jeden z najnáročnejších športov vôbec. Bojovníci v MMA musia rozvíjať všetky zložky fyzickej i psychickej kondície. Zápasníci sa pripravujú na boj v stoji, na zemi, ale aj na zápas. Dôležitou súčasťou tréningu je aj mentálna príprava. Zápasníci teda okrem športu musia rozvíjať svoju psychickú kondíciu a motiváciu. Zápasí sa s využitím prvkov boxu, thajského boxu, judo alebo wrestlingu a grapplingu.

Nariadenie komisie Európskej únie o zdravotných tvrdeniach

Sloboda slova bola vždy nejakým spôsobom obmedzená. Dnes tomu nie je inak. Napríklad my ako firma predávajúca doplnky stravy musíme dbať na to, aké informácie svojim zákazníkom podávame a redukovať texty. Nariaďuje to Európska únia. Nariadenie má chráni vás - spotrebiteľa. Je to však skutočne tak?

Strongman, silový trojboj a powerlifting

Sila. To je spoločný menovateľ pre silový trojboj, powerlifting a strogman. Každá disciplína má však svoje špecifické pravidlá a sú medzi nimi drobné rozdiely.

Už názov napovedá, že siláci v trojboji bojujú v troch rôznych disciplínach. Silovému trojboju tiež hovoríme powerlifting. Tento šport sa podobá vzpieraniu. Ide totiž zdvihnúť os v troch disciplínach. Na každú disciplínu má silák tri pokusy. Športovec, ktorý sa zaoberá silovému trojboju sa nazýva lifter alebo powerlifter. Súťažiaci súťažia vo svojej váhovej kategórii. Najprv sa súťaží v drepe, potom v nechpresse a nakoniec v mŕtvom ťahu.

Prečo je dôležité dodržiavať denný príjem bielkovín?

Iste už viete, že na to, aby ste schudli alebo si vybudovali postavu snov, potrebujete splniť určitý pomer makroživín. Zo všetkých strán sa skloňuje predovšetkým dostatočný príjem bielkovín. Bez nich to jednoducho nejde. Viete ale, z čoho bielkoviny môžete čerpať? A akú úlohu vlastne hrajú proteínové doplnky vo výžive športovcov?

Horčík znamená pokoj na tele i na duši

Horčík alebo magnézium je jeden z najdôležitejších minerálov v tele, pretože sa podieľa na neuveriteľnom počte reakcií v organizme. Ak ho máte nedostatok, cítite sa často v strese, skrúšení a nespokojní. Nájdite svoju stratenú rovnováhu a objavte prínosy horčíka.

Prečo by ste mali zaraďovať sacharidy do svojho jedálnička?

Jednoducho preto, že telu prospievajú. Tvoria dôležitú súčasť celkového denného príjmu živín a sú základným zdrojom energie. A to nielen pre mozog, ale aj pre väčšinu buniek v tele. V poslednej dobe sa sacharidy v jedálničku skloňujú veľmi často. Najmä pokiaľ ide o ich znižovanie. Platí, že obmedziť sacharidy v strave je pre telo prospešné, alebo sa jedná o obyčajný ťahák nutričných špecialistov?

Kráv maga je boj zblízka

Tento systém obrany je v súčasnosti považovaný za celosvetovo najefektívnejší systém sebaobrany. Nasvedčuje tomu fakt, že práve túto obranu používajú pri svojej práci aj armády a policajné jednotky.

  • spôsobiť protivínkovi čo najviac škôd za krátku dobu
  • využiť všetky prostriedky na získanie výhody
  • prejsť z obrany do útoku v čo najkratšom čase
Viete, čo sú to proteíny?

Proteíny alebo bielkoviny sú základnými stavebnými kameňmi ľudského tela. Naše telo sa bez bielkovín nezaobíde. Samotný názov proteín pochádza z gréckeho slova "protos". To označuje prvú základnú zložku živého organizmu.

Čo majú spoločné judo, jiu jitsu a grepling? A aké sú v nich naopak rozdiely?

Judo, juu jitsu, grepling - všetky tieto športy sú príbuzné bojové umenia. Každé z nich má však svoju vlastnú históriu a tiež sa medzi nimi nájdu určité rozdiely. Každý z týchto športov má svoje pravidlá.