Přepnout na českou verzi

Blog, Strana 2

Pred zimou treba posilniť imunitu. Zvoľte vitamíny C a D

Všetky vitamíny majú blahodarný vplyv na naše zdravie. Pre náš imunitný systém má priaznivé účinky najmä dvojice vitamínov C a D. Oba tieto vitamíny je dôležité dopĺňať, najmä pred nastávajúcou zimou. Chráňte svoje zdravie zdravým životným štýlom doplneným o tieto vitamíny.

Ľudské telo a aminokyseliny BCAA a L-Glutamín.

Čo sú to vlastne aminokyseliny a na čo ich ľudské telo potrebuje

O aminokyselinách sa v poslednej dobe hovorí veľmi často. Ide o termín skloňovaný v súvislosti so zdravým životným štýlom a zdravím všeobecne. Je to preto, že tieto látky sú nevyhnutné pre:

  • tvorbu svalov,
  • energiu človeka,
  • srdcová činnosť aj hormonálny systém.
Semienka i oriešky podporujú naše zdravie

Orechy aj najrôznejšie semienka a semená patria medzi najhodnotnejšie potraviny, ktoré môžeme nášmu telu ponúknuť. Oriešky aj semienka obsahujú veľa bielkovín a vlákniny. Skrývajú v sebe aj rôzne druhy vitamínov a minerálov. Okrem iných obsahuje väčšina orieškov vitamín E, ktorý je účinným antioxidantom ničiacim voľné radikály. Oriešky obsahujú aj vitamín B. Z minerálnych látok môžeme menovať vápnik, horčík alebo zinok. Pochopiteľne obsahujú aj tuky, ide však o kvalitné tuky, ktoré telo vyžaduje.

Má zmysel konzumovať spaľovače tukov? Aké existujú a ako fungujú?

Na trhu existuje mnoho doplnkov stravy. Medzi ne patria aj spaľovače tukov, ktoré v poslednom čase rastú na popularite. Možno však premýšľate nad tým, či má vôbec zmysel niečo s takým zázračným názvom konzumovať, a ak áno, tak ktoré. Poďme sa teda na doplnky stravy v tejto kategórii pozrieť zblízka.

Minerály sú nevyhnutné pre telo. Kde ich nájdete?

Rovnako ako vitamíny sú pre ľudské telo nenahraditeľné aj minerály, a to aj napriek tomu, že ich denne potrebuje telo len malé množstvo. Bohužiaľ si ich naše telo nedokáže vytvoriť samo a treba ich dopĺňať. Pri dávkovaní si však treba dať pozor. Vo veľkom množstve môžu škodiť. Čo teda jesť, aby telo nestrádalo a naopak netrpelo prebytkom?

Gainery a sacharidy pomôžu budovať svalovú hmotu

Sacharidy a gainery sú výborným pomocníkom pri budovaní svalovej hmoty. Gainery vyčnievajú svojou komplexnosťou. Ide totiž o zmes sacharidov a bielkovín obohatených väčšinou o vitamíny a minerály. Všetko je pochopiteľne namiešané v ideálnom pomere.

Muay Thai, kickbox a K1 - obľúbené bojové športy s niekoľkými rozdielmi

Bojové športy sú veľmi obľúbené. Niektoré sú si veľmi podobné a vychádzajú z rovnakého učenia. Čo je Muay Thai? Čo sa skrýva pod názvom Kickbox a aký šport označujeme ako K1? Aká je história týchto športov a aké sú v nich rozdiely?

Tipy ako nepribrať vianočné kilá a čo si priať od Ježiška

Dni sa čím ďalej tým viac skracujú, obchody ponúkajú najrôznejšie maškrty, domovy prevonia cukroví, rezne a chlebíčky a zdravé stravovanie i cvičenie prechádza na vedľajšiu koľaj. Je to krásne a zvláštne obdobie roka, ale ani v decembri by sme nemali zabúdať na svoje zvyklosti v cvičení a jedle. Prinášame niekoľko tipov ako nepribrať a ako bonus tipy na vianočné darčeky, ktoré vás potešia a navyše pre vás budú veľkým prínosom.

Schudnúť. To je najčastejšie novoročné predsavzatie

Prichádza najkrajšie obdobie roka. Vianočné sviatky, ktoré sú okrem iného plné jedla a skvelých nápojov. Práve stoly plné jedla nás môžu motivovať k tomu, aby sme sa v závere roka odhodlali schudnúť k predsavzatiu. Dôležité je naozaj veľké odhodlanie a vôľa vydržať. Okrem samotného chudnutia si ľudia radi dávajú ciele v podobnom duchu.