Přepnout na českou verzi

Schudnúť. To je najčastejšie novoročné predsavzatie

Prichádza najkrajšie obdobie roka. Vianočné sviatky, ktoré sú okrem iného plné jedla a skvelých nápojov. Práve stoly plné jedla nás môžu motivovať k tomu, aby sme sa v závere roka odhodlali schudnúť k predsavzatiu. Dôležité je naozaj veľké odhodlanie a vôľa vydržať. Okrem samotného chudnutia si ľudia radi dávajú ciele v podobnom duchu.

Často ide o diéty, zdravý jedálniček, zlepšenie kondície alebo obmedzenie alkoholu. Všetko sa v podstate točí okolo jednej a tej istej veci a úzko to spolu súvisí. Bohužiaľ väčšina predsavzatí končí neúspechom. Ako sa nezdaru vyvarovať? Vhodné je nepreceňovať svoje schopnosti a nestanovovať si príliš vysoké ciele, ktoré je ťažké splniť.

nejkrasnejsi-svatky-v-roce

Dajte si konkrétne reálne ciele

Schudnúť. Je to príliš všeobecný pojem na to, aby sa vám to podarilo.

  • Koľko kilogramov chcete schudnúť?
  • Dokedy?

Ak si nespoviete tieto otázky, nikdy nebudete úspešní. Skúste si teda povedať, že chcete schudnúť tri kilogramy počas nasledujúceho pol roka. V tomto prípade ide už o konkrétnu predstavu, konkrétny cieľ.

Veľmi dôležité je byť realistický. Kilá navyše sa predsa tiež neobjavila z minúty na minútu. Nemôžete teda očakávať, že sa ich zbavíte ihneď. Čím väčšia je váha, ktorú chcete zhodiť, tým dlhšiu dobu na splnenie budete potrebovať. Ideálne je dať si menší cieľ, ktorý je dosiahnuteľný za kratší čas. Myslite tiež na to, že príliš rýchle chudnutie so sebou nesie aj jo-jo efekt.

Ďalšie, na čo treba myslieť, že kilá nie sú jediný a najdôležitejší ukazovateľ. Spevnená postava môže byť aj ťažká a pritom krásna. Svaly sú totiž ťažšie ako tuky. Dôležitý je však ich pomer v tele.

Ako na samotné chudnutie?

Dôležité je stravovať sa pravidelne av malých porciách. Nehľadajte dôvody prečo to nejde, ale spôsob, ako to urobiť, aby to šlo. Nevyhovárajte sa na náhlenie do zamestnania ani na starosti o deti. Veľa ľuďom pred vami sa to podarilo, dôležité je naozaj chcieť a nájsť spôsob. Pamätajte si, že je vhodné jesť aspoň päťkrát denne. Pokúste sa ráno nájsť čas na raňajky a do práce si pripraviť desiatu. Pokiaľ nemáte dosť času na jedlo, vezmite si so sebou aspoň jablko alebo mrkvu. Prípadne si pripravte smoothie. Uvidíte, že sa budete cítiť oveľa lepšie.

Okrem jedla je pochopiteľne dôležité aj pitie. Zabudnite na sladké šťavy, malinovky a džúsy. Zabudnite aj na alkoholické nápoje. Dôležitá je čistá voda. Ochutiť ju môžete bylinkami alebo citrónom. Pitný režim je dôležitý aj preto, že čím viac vaše telo bude hydratované, tým menej vás budú naháňať chute. Navyše budete mať aj plnší žalúdok a hlad vás neprekvapí tak často. Vhodné je ihneď ráno naštartovať organizmus pohárom vody a vypiť ho tiež vždy pred jedlom.

Nezabudnite na pohyb

Nemenej dôležitý pri chudnutí je pohyb. Ak ste doteraz naozaj nič nerobili, začnite prechádzkami. Pomaly zvyšujte frekvenciu chôdze aj jej rýchlosť. Pokiaľ vás láka beh, skúste aj túto obľúbenú formu pohybu. V prípade, že ste radšej v uzavretom priestore, zájdite do fitka alebo na hodiny najrôznejších cvičení. V dnešnej dobe je naozaj veľký výber toho, čo sa dá robiť. Veľa lekcií nájdete aj na youtube a cvičiť tiež môžete aj v pohodlí domova. Hlavne však neprepáľte začiatok. Na pohyb je dôležité sa tešiť.

Chudnutie vám v každom prípade pôjde lepšie, ak si zaobstaráte aj kvalitné doplnky stravy. Medzi ne sa radia aj spaľovače tukov. Samozrejme nejde o žiadne kúzelné tabletky, ktoré by bez práce spálili vaše tuky. Podporujú však bezpečnú redukciu váhy. Pokiaľ si nastavíte pravidelné tréningy alebo akýkoľvek pohyb a budete jesť vyváženú stravu, môžete vďaka spaľovačom tukov dosiahnuť vytúžený výsledok.

Spaľovače tukov je možné užívať vo forme kapsúl, sirupov alebo koktailov. Odporúčame prírodný spaľovač tukov v práškovej forme bez príchute a prímesí. Nielen, že vám pomôže schudnúť ale aj odďaľuje svalovú únavu a umožní vám dlhšie trénovať. Pozrite sa na našu ponuku v e-shope.

Sú aj ľahšie ciele

Ak sa vám zdá predsa len veľmi zložité povedať si koľko chcete schudnúť, stanovte si pre začiatok ešte jednoduchšie ciele. Tie by mali mať podobný motív ako samotné chudnutie.

  • Vyskúšam nový šport.
  • Nahradím korenie bylinkami.
  • Obmedzím sladkosti na raz týždenne.
  • Budem raňajkovať zdravo.
  • Budem dvakrát v týždni cvičiť.
  • Do svojho jedálnička zaradím viac zeleniny.
  • Raz týždenne si uvarím ľahší obed.
  • Začnem si robiť desiaty do práce.