Přepnout na českou verzi

Tipy ako nepribrať vianočné kilá a čo si priať od Ježiška

Dni sa čím ďalej tým viac skracujú, obchody ponúkajú najrôznejšie maškrty, domovy prevonia cukroví, rezne a chlebíčky a zdravé stravovanie i cvičenie prechádza na vedľajšiu koľaj. Je to krásne a zvláštne obdobie roka, ale ani v decembri by sme nemali zabúdať na svoje zvyklosti v cvičení a jedle. Prinášame niekoľko tipov ako nepribrať a ako bonus tipy na vianočné darčeky, ktoré vás potešia a navyše pre vás budú veľkým prínosom.

S cvičením rozhodne neprestávajte

Chladné počasie a tma za oknami zvádzajú k tomu, aby sme vynechali pravidelný tréning. Nehľadajte výhovorky, prečo necvičiť. Naopak si povedzte, že ak budete pokračovať v pohybe, môžete si dopriať aj nejaké to pečivo alebo vaječný koňak. Okrem návštev posilňovne môžete zájsť na zimnú prechádzku. Zájdite napríklad do lesa a dajte zvieratkám do krmelcov potravu alebo sa bežte pozrieť na vianočne vyzdobené mesto. Zájdite si do plaveckého bazéna a telo potom ohrejte v saune. Šport si skrátka spríjemnite

Premýšľajte nad tým, čo jete

Okolo Vianoc je to ťažšie ako obvykle, ale aj tak je nutné premýšľať nad tým, čo jete. Namiesto klasického šalátu si urobte zdravšiu verziu bez majonézy, aj s jogurtom chutí rovnako skvele. Na slávnostný stôl dajte namiesto čokolád sušené ovocie a upečte si zdravšie pečivo. To potom budete môcť jesť bez výčitiek. Na internete je mnoho receptov na guličky z orechov alebo napríklad ovsených vločiek. Existuje aj veľa druhov cukroví bez cukru a bielej múky. Rezne môžete nechať upiecť v rúre miesto na oleji. Namiesto chlebíčkov tento rok urobte plnené tortily s žervé a šunkou. Uvidíte, že budete spokojní a pritom neprerušíte zdravé stravovanie.

Môžete si dať pár dní voľno

Samozrejme, že nie je nutné dodržiavať diétu naozaj každý deň, a tak nevadí, ak si na Štedrý deň urobíte výnimku a užijete si klasické pokrmy aj pečivo plné cukru. Pamätajte však na to, že ani tento deň nie je primárne závod o to, kto toho zje viac. Jedzte teda striedmo a s rozumom. Podobne to urobte aj s cvičením. Namiesto hodiny v posilňovni tentokrát zájdite len na dlhú prechádzku. Nájdite si aj motiváciu. Premýšľajte nad tým, prečo ste začali so zdravou stravou a cvičením. Alebo nájdite niekoho, kto bude cvičiť s vami.

Na Vianoce si povedzte o darčeky, ktoré vás motivujú

Ak sa vás vaši blízki pýtajú, čo by ste radi našli pod stromčekom, povedzte im, že vás poteší napríklad proteín. Na našom e-shope môžete vybrať napríklad Proteín Whey Premium v kilovom balení s rôznymi príchuťami. K tomu Ježiško môže pribaliť potrebné vitamíny alebo kvalitné holandské kakao so zníženým obsahom tuku. Možno vás poteší aj šejker, ktorý potom budete využívať na prípravu koktailov. Fajn darček môže byť aj permanentka do posilňovne alebo do plaveckého bazéna.