Přepnout na českou verzi

Špeciálny výživový doplnok Tri-creatine malate

Tri-creatine malate alebo slovensky tri-kreatín malát je výživový doplnok stravy, ktorý využívajú kulturisti, športovci a body builderi. Je to suplement určený na zvýšenie športovej výkonnosti a tiež rastu svalovej hmoty. Ako názov napovedá, ide o zlúčeninu, ktorý je tvorená väzbou troch molekúl kreatínu a jednej molekuly kyseliny jablčnej.

Nie je to monohydrát

Tri Creatine Malate je oproti klasickému kreatín monohydrátu rozdielny. Ide hlavne o to, že neviaže vodu, je v nej rozpustný. V žalúdku sa tiež delia na kreatín a kyselinu jablčnú, obe látky sa okamžite vstrebávajú cez stenu čreva. Vďaka tomu zaručuje rýchle vstrebávanie kreatínu, zvýšenie sily a taktiež vytrvalosti.

Už sme naznačili, že tri-kreatín malát sa lepšie rozpúšťa vo vode ako kreatín monohydrát a zabraňuje tak žalúdočným ťažkostiam. Navyše nezadržuje vodu ako kreatín monohydrát a všetka hydratácia sa objaví vo svalových bunkách. Nehrozí tak nadúvanie, ktoré nie je príjemné.

Ako si ho dávkovať

Odporúčané dávkovanie je asi jedna čajová lyžička látky pred tréningom. Ideálne je zmiešať tento výživový doplnok s 20 mililitrami vody alebo inej tekutiny. Ako vhodný sa ponúka napríklad ovocný džús. Myslite na to, že ide o doplnok určený predovšetkým pre športovcov. Nie je vhodný pre deti, ani tehotné alebo dojčiace ženy.

Jeho užívanie sa odporúča pre trénujúcich športovcov, ktorí podávajú vysoko intenzívny fyzický výkon. Užívať ho môžu tí, ktorí chodia kondične cvičiť do fitka a pochopiteľne je vhodný pre kulturistov, ktorí potrebujú nabrať svalovú hmotu. Na Valknut.sk si môžete zakúpiť pol kilogramové balenie Tri Ceratine Malate bez príchuti.

kreatine-malate-500-g-tri-creatine-malate

Výhody kreatínu

  • zvyšuje fyzickú výkonnosť
  • ide o prirodzenú látku
  • nie je to návyková ani toxická látka
  • podporuje rast svalovej hmoty
  • chráni pred spaľovaním svalového tkaniva

Čo sú kreatíny

Kreatíny patria k tým najviac populárnym suplementom. Ako už bolo riešené, kreatíny pomáhajú násrastu čistej svalovej hmoty a navyše podporujú regeneračné procesy. Vďaka nim sú svaly plnšie a tiež väčšie. V neposlednom rade majú viac energie. Skvelé je, že ide o látky, ktoré sú bežne v ľudskom tele a nemajú žiadne škodlivé účinky. Čo sa týka prírodných zdrojov kreatínu, je ním hovädzie mäso. Na príjem jednej vhodnej dávky by ste však museli denne skonzumovať 10 kilogramov mäsa, čo je pochopiteľne nereálne a nevhodné z ďalších zdravotných dôvodov.