Přepnout na českou verzi

Anabolizéry a stimulanty naštartujú telo aj myseľ

Anabolizéry pomáhajú k zlepšeniu vášho športového výkonu, podporujú silové výkony a pomáhajú znižovať produkciu kyseliny mliečnej počas cvičenia. Tieto predtréningové stimulanty naštartujú vaše telo aj vašu psychiku, aby ste zvládli aj náročnejší tréning. Medzi stimulanty sa radia čisté látky ako kofeín alebo taurín aj najrôznejšie zmesi.

Ide o látky, ktoré podporujú rast kvalitnej svalovej hmoty a premenu tukov na svaly. Nejde o žiadne anabolické hormóny, ide o látky, ktoré sú nutné pri náročnom posilňovaní a vrcholový športovec sa bez nich v podstate nezaobíde. Ide o najlepšie legálne látky na podporu svalovej hmoty na trhu. Anabolizéry a stimulanty sú pre vrcholových športovcov najdôležitejšie v objemovom období.

Guarana-stimulant -zdroj-energie-500g

Najdôležitejšou úlohou týchto látok je vazodilatácia. Teda rozšírenie ciev tým rýchlejšie prekrvenie organizmu a zásobovanie svalov. K väčšiemu a rýchlejšiemu nárastu svalov cvičených častí tela dochádza vďaka stimulácii testosterónu a rastového hormónu. Ďalším kladom anabolizérov patrí zvýšenie dusíkovej bilancie. RNA totiž začne tvoriť viac proteínov na ribozomálnej úrovni. Tieto látky navyše znižujú aktivitu stresového hormónu a tým potláčajú katabolizmus (proces rozkladania zložitejších látok), ktorý vzniká dôsledkom tvrdého a intenzívneho tréningu. 

Výhody anabolizérov:

  • podpora tvorby rastového hormónu
  • podpora tvorby testosterónu
  • rozširujú cievy
  • pomáhajú vytvárať anabolické prostredie v tele

Maca-anabolik-240 -kapsule

Druhy anabolizérov a stimulantov podľa formy:

Práškové - Práškové anabolizéry je možné jednoducho dávkovať. Ich výhodou je rýchle vstrebávanie. Na trhu je mnoho príchutí, z ktorých si možno vybrať.

Tekuté - Veľmi obľúbená forma s rýchlym vstrebávaním do tela. Tekuté stimulanty majú rýchly nástup. Sú ideálne na využitie tesne pred alebo po tréningu.

Kapsule - Stimulanty vo forme kapsúl sľubujú rýchly nárast svalovej hmoty. Je v nich totiž veľká koncentrácia účinnej látky. Skvelé je, že kapsule je možné mať stále pri sebe a ich dávkovanie je veľmi pohodlné.

L- arginín-aminokyselina-pump effec-500g

Najznámejšie stimulanty a anabolizéry:

Guarana - Semená rastliny Paulinie nápojné. Tieto semená obsahujú stimulanty centrálnej nervovej sústavy. Stimulačné látky v tejto rastline sú kofeín, teofylín a teobromín. Na obsah kofeínu je guarana najbohatšou rastlinou vôbec.

L-Arginín - Skrátene iba Arginín je esenciálna aminokyselina. Ide o základný stavebný kameň, z ktorého vzniká niekoľko hormónov a látok potrebných na správny chod tela.

Peruánska Maca - Malá bylina pripomínajúca repu. Je známa pre svoje blahodárne účinky.