Přepnout na českou verzi

Sušené mlieko a jeho prínos pre naše telo

Sušené mlieko je biely prášok, ktorý je vyrobený z kvalitného pasterizovaného mlieka. Vyrába sa sušením odstredeného mlieka, prípadne tučného mlieka. K dostaniu je sušené mlieko odstredené, polotučné aj plnotučné. Príprava je skutočne jednoduchá. Stačí ho len rozmiešať vo vode a je možné ho používať ako klasické mlieko. Do kávy, kakaa, do polievok alebo omáčok. Ale aj do cesta alebo do kaší.

Sušené mlieko je ideálnou voľbou tam, kde sa nedá klasické mlieko skladovať alebo nie je k dispozícii chladnička. Sušené mlieko je síce dehydrované, ale všetky živiny v ňom zostanú, preto sa nemusíte báť, že by ste nejako trpeli.

mleko-mleko

>

Účinky na zdravie

Je potrebné vedieť, že sušené mlieko má v podstate veľmi podobné účinky na telo ako klasické živočíšne alebo rastlinné mlieko. Všetko samozrejme závisí aj od ostatnej stravy, ktorá by mala byť vyvážená.

Nie je to len kravské mlieko

Sušené mlieko pochopiteľne nemusí byť len kravské. Na trhu je napríklad aj sušené kozie mlieko, ktoré je svojim zložením veľmi podobné mlieku materskému. Obsahuje vitamíny A, B, C, D, E a K. Ďalej minerálne látky ako je železo, zinok, titán, kobalt, vápnik alebo draslík. Ďalej v ňom nájdete aj bielkoviny, tuk a sacharidy. V prášku sa dá kúpiť aj sušené sójové mlieko. To má veľa pozitív. Tento typ rastlinného mlieka môžu piť ľudia s laktózovou intoleranciou. Sójové produkty obsahujú vitamíny, minerály, bielkoviny, sacharidy a tuky.

Mlieko a fitness výživa

Niektorí ľudia nepijú mlieko, pretože je pre nich zle stráviteľné. Problém s trávením mlieka môže tiež spôsobiť alergie alebo intolerancie laktózy. Faktom je, že mlieko obsahuje kazeín, teda bielkovinu. Obsahuje jej dokonca 80%. Ide však o bielkovinu, ktorá nie je pre človeka nijako škodlivá. Nie je ani ťažko stráviteľná, jej stráviteľnosť iba trvá dlhšie. Uvádza sa asi sedem hodín. Problém s trávením sa objavuje väčšinou v prípade alergie na bielkovinu kravského mlieka. Zdravá dospelá populácia nemá s trávením mlieka žiadny problém. Z toho dôvodu nie je prečo sa mliečnych produktov obávať.

492-1_nizkotucne -sus-mleko-1000g

Ak chcete zaradiť do svojho jedálnička sušené mlieko, môžete si vybrať z našich produktov. K dispozícii je sušené plnotučné mlieko v prášku alebo sušené nízkotučné mlieko v prášku. Vždy je bez príchute av množstve 2 kilogramov.