Přepnout na českou verzi

Blog, Strana 4

Moruša je sladké a lahodné ovocie. Navyše je plné vitamínov a minerálov

Moruša patrí medzi ovocie. Nie je však príliš známa. V súčasnej dobe sa však dostáva do povedomia väčšieho počtu ľudí, pretože má veľmi dobré nutričné hodnoty. Plody moruše bielej obsahujú vitamín C. Okrem tohto vitamínu obsahujú aj vitamín K a niekoľko minerálov. Vymenovať je možné železo, vápnik, draslík, horčík alebo fosfor. Okrem toho obsahujú aj vlákninu a veľké množstvo bielkovín, čo nie je pri ovocí zvykom.

Sacharidové vlny: pre koho sú vhodné a ako zostaviť jedálniček

Výživová metóda nazvaná sacharidové vlny sa používa už mnoho rokov. Ide o metódu, ktorá veľmi úspešne redukuje tuky v tele. Často ju využívajú profesionálni športovci, ale chvália si ju aj nešportovo založení ľudia. Obľúbená je najmä preto, že tento spôsob stravovania vedie k veľmi výraznej a viditeľnej strate hmotnosti v pomerne krátkom časovom úseku.

Špeciálny výživový doplnok Tri-creatine malate

Tri-creatine malate alebo slovensky tri-kreatín malát je výživový doplnok stravy, ktorý využívajú kulturisti, športovci a body builderi. Je to suplement určený na zvýšenie športovej výkonnosti a tiež rastu svalovej hmoty. Ako názov napovedá, ide o zlúčeninu, ktorý je tvorená väzbou troch molekúl kreatínu a jednej molekuly kyseliny jablčnej.

Pitný režim je pre zdravie veľmi dôležitý

Voda je nevyhnutná pre správne fungovanie nášho organizmu. Zatiaľ čo bez jedla vydrží človek aj niekoľko týždňov, významnejšia strata tekutín spôsobí okamžité zdravotné komplikácie. Bez vody by človek prežil maximálne tri dni. Hoci si sú ľudia tohto faktu vedomí, často pitný režim podceňujú.

Sušené mlieko a jeho prínos pre naše telo

Sušené mlieko je biely prášok, ktorý je vyrobený z kvalitného pasterizovaného mlieka. Vyrába sa sušením odstredeného mlieka, prípadne tučného mlieka. K dostaniu je sušené mlieko odstredené, polotučné aj plnotučné. Príprava je skutočne jednoduchá. Stačí ho len rozmiešať vo vode a je možné ho používať ako klasické mlieko. Do kávy, kakaa, do polievok alebo omáčok. Ale aj do cesta alebo do kaší.

Anabolizéry a stimulanty naštartujú telo aj myseľ

Anabolizéry pomáhajú k zlepšeniu vášho športového výkonu, podporujú silové výkony a pomáhajú znižovať produkciu kyseliny mliečnej počas cvičenia. Tieto predtréningové stimulanty naštartujú vaše telo aj vašu psychiku, aby ste zvládli aj náročnejší tréning. Medzi stimulanty sa radia čisté látky ako kofeín alebo taurín aj najrôznejšie zmesi.

Vlákninová bomba menom ľanové semienko

Ľanové semienka sú známe pre svoj obsah vlákniny. Najvhodnejšie je konzumovať ich za studena. Jedine tak si zachovajú skvelé nutričné hodnoty. Celé aj mleté semienka sa môžu pridávať do kaší, pečiva, nátierok i šalátov. Odporúčaná denná dávka by nemala prekročiť dve polievkové lyžice. Vždy ho treba dobre rozhrýzť, inak ho telo vylúči a živiny sa do organizmu nedostanú.

Kofeín je najvyužívanejší stimulant na celom svete

Zřejmě nikoho nepřekvapí, že kofein je nejvyužívanějším stimulantem na světě. Vždyť asi 80 % dospělých jej každý přijímá do svého těla. Může jít o černý čaj, kávu nebo doplňky stravy.

Prínosy kyseliny jablčnej sú rôzne

Kyselina jablčná je dikarboxylová kyselina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v jablkách a hruškách. Je podobná kyseline citrónovej alebo vitamínu C. Vyskytuje sa v trpkých aj kyslých pokrmoch. Jej cena je však pomerne vysoká, preto sa často nahrádza kyselinou citrónovou, kyselinou vínnou alebo kyselinou fosforečnou. Predáva sa vo forme doplnkov stravy a má množstvo výhod.