Přepnout na českou verzi

Mandle VALKNUT 1000 g jadra natural

Kód: VAL079
1 hodnotenie
Značka: Valknut
€17,69 –8 %
mandle jadra natural nelúpane obsahujú
€17,69 –8 % €16,25
Skladom
  • Zdravé občerstvenie.
  • Bohaté na vlákninu, vitamíny, bielkoviny a antioxidanty.

Detailné informácie

Podrobný popis

Mandľové jadrá prírodné 30-32

Mandle sa vďaka svojej bohatej výživovej hodnote stali jedinečnou potravinou so širokým spektrom využitia. Prírodné mandle sú nelúpané a nesolené jadrá v kvalite 30-32. Obsahujú veľa vlákniny, bielkovín a množstvo antioxidantov, ktoré naše telo potrebuje. Antioxidanty sa nachádzajú najmä v šupke mandlí, preto je zdravšie konzumovať neolúpané mandle. Prírodné mandle sú bohaté na horčík, vitamín B2 a vitamín E.

Mandle a ich výhody:

  • Obsahujú veľké množstvo vlákniny.
  • Majú vysoký obsah tuku (40-50 %), a tým aj energie.
  • 15-30 % bielkovín.
  • 5-7 % cukrov.
  • Majú vysoký obsah vitamínov skupiny B, najmä B2 (riboflavín), vitamínu E (tokoferol) a kyseliny listovej.
  • Sú dôležité pre obsah minerálov
    Na 100 g: 290 mg horčíka, 260 mg vápnika, 730 mg draslíka, 1 mg medi a 3 mg zinku. [1]
  • Antioxidanty v pokožke.

#ShowMore#

Mandle a ich použitie:

  • Samotné namiesto slaných orechov.
  • Drobne nasekané do jogurtu, zmrzliny, kaše a šalátu.
  • Obľúbené sú v kombinácii s iným čerstvým alebo sušeným ovocím.
  • Oceníte ich pri pečení sladkostí a dezertov.
  • Môžu sa pridávať do smoothies.
  • Môžete ich použiť na výrobu mandľovej múky.Mandľová múka sa vyrába mletím mandlí. Slúži ako náhrada bežnej múky pri nízkosacharidovej diéte na prípravu palaciniek, koláčov, ale aj pečiva a pizze.
  • Z nelúpaných mandlí môžete ľahko pripraviť lúpané mandle. Stačí ich krátko povariť vo vode a zľahka ich potrieť, aby sa zbavili šupky.

Zloženie:

  • 100% mandľové jadrá
Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 2642 kj
Energetická hodnota 631 kcal
Tuky 52 g
Z toho nasýtené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,2 g
Z toho cukry 4,8 g
Proteín 18,3 g
Vlákno 10 g
Soľ 0,025 g

Ďalšie zaujímavosti o mandliach

  • Mandľa je názov pre jadro kôstky plodu mandle obyčajnej (Prunus dulcis), ktorá sa pestuje v subtropoch a chránených teplých oblastiach mierneho pásma. Je príbuzná marhúľam a broskyniam.
  • Najčastejšie sa konzumujú ako korenie k vínu, ale aj ako súčasť zložitejších jedál ( dezertov, šalátov, vianočného pečiva atď.).
  • Konzumujú sa buď s hnedou šupkou, olúpané, alebo rozdrvené.
  • Sú základnou surovinou na výrobu marcipánu.
  • Maceráciou mandlí v alkohole s ďalšími prísadami sa vyrábajú likéry, ako je Amaretto.
  • Majú vysokú energetickú hodnotu a obsahujú veľa bielkovín, sacharidov, minerálov a vitamínov.
  • [2]

Skladovanie:

  • Skladujte pri teplote maximálne 25 °C na suchom a tmavom mieste.

Varovanie:

Tento výrobok môže obsahovať stopy iných orechov, jadier arašidov, oxidu siričitého alebo sezamu. Chráňte pred svetlom. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.

Zdroje
[1] Bezpečnosťpotravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92058.aspx
[2] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Mandle_(fetus)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: