Mandle VALKNUT 1000 g jadra natural
Kód: VAL079Podrobný popis
Mandľové jadrá prírodné 30-32
Mandle sa vďaka svojej bohatej výživovej hodnote stali jedinečnou potravinou so širokým spektrom využitia. Prírodné mandle sú nelúpané a nesolené jadrá v kvalite 30-32. Obsahujú veľa vlákniny, bielkovín a množstvo antioxidantov, ktoré naše telo potrebuje. Antioxidanty sa nachádzajú najmä v šupke mandlí, preto je zdravšie konzumovať neolúpané mandle. Prírodné mandle sú bohaté na horčík, vitamín B2 a vitamín E.
Mandle a ich výhody:
- Obsahujú veľké množstvo vlákniny.
- Majú vysoký obsah tuku (40-50 %), a tým aj energie.
- 15-30 % bielkovín.
- 5-7 % cukrov.
- Majú vysoký obsah vitamínov skupiny B, najmä B2 (riboflavín), vitamínu E (tokoferol) a kyseliny listovej.
- Sú dôležité pre obsah minerálov
Na 100 g: 290 mg horčíka, 260 mg vápnika, 730 mg draslíka, 1 mg medi a 3 mg zinku. [1] - Antioxidanty v pokožke.
#ShowMore#
Mandle a ich použitie:
- Samotné namiesto slaných orechov.
- Drobne nasekané do jogurtu, zmrzliny, kaše a šalátu.
- Obľúbené sú v kombinácii s iným čerstvým alebo sušeným ovocím.
- Oceníte ich pri pečení sladkostí a dezertov.
- Môžu sa pridávať do smoothies.
- Môžete ich použiť na výrobu mandľovej múky.Mandľová múka sa vyrába mletím mandlí. Slúži ako náhrada bežnej múky pri nízkosacharidovej diéte na prípravu palaciniek, koláčov, ale aj pečiva a pizze.
- Z nelúpaných mandlí môžete ľahko pripraviť lúpané mandle. Stačí ich krátko povariť vo vode a zľahka ich potrieť, aby sa zbavili šupky.
Zloženie:
- 100% mandľové jadrá
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 2642 kj |
Energetická hodnota | 631 kcal |
Tuky | 52 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 4 g |
Sacharidy | 19,2 g |
Z toho cukry | 4,8 g |
Proteín | 18,3 g |
Vlákno | 10 g |
Soľ | 0,025 g |
Ďalšie zaujímavosti o mandliach
- Mandľa je názov pre jadro kôstky plodu mandle obyčajnej (Prunus dulcis), ktorá sa pestuje v subtropoch a chránených teplých oblastiach mierneho pásma. Je príbuzná marhúľam a broskyniam.
- Najčastejšie sa konzumujú ako korenie k vínu, ale aj ako súčasť zložitejších jedál ( dezertov, šalátov, vianočného pečiva atď.).
- Konzumujú sa buď s hnedou šupkou, olúpané, alebo rozdrvené.
- Sú základnou surovinou na výrobu marcipánu.
- Maceráciou mandlí v alkohole s ďalšími prísadami sa vyrábajú likéry, ako je Amaretto.
- Majú vysokú energetickú hodnotu a obsahujú veľa bielkovín, sacharidov, minerálov a vitamínov.
- [2]
Skladovanie:
- Skladujte pri teplote maximálne 25 °C na suchom a tmavom mieste.
Varovanie:
Tento výrobok môže obsahovať stopy iných orechov, jadier arašidov, oxidu siričitého alebo sezamu. Chráňte pred svetlom. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.
Zdroje
[1] Bezpečnosťpotravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92058.aspx
[2] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Mandle_(fetus)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.