Tmavé Holandské Kakao VALKNUT 500 g v prášku
Kód: VAL025Podrobný popis
Holandské kakao
Holandský kakaový prášok sa vyrába z kvalitných kakaových bôbov. Kakaový prášok sa alkalizuje pridaním uhličitanu draselného a hydroxidu sodného. Prášok s typickou kakaovou vôňou a chuťou bez cudzích pachov a príchutí. Vhodný doplnok do všetkých sladkostí, či už na prípravu čokoládových nápojov alebo raňajkových zmesí. Dá sa použiť na pečenie a zdobenie.
#ShowMore#
Kakao a jeho výhody
Okrem toho, že výborne chutí, dodá vám aj poriadnu dávku vitamínov, minerálov, bielkovín a vlákniny.
- Obsah kakaového masla 10-12 %.
- Obsahuje 31,6 g vlákniny na 100 g prášku.
- Obsahuje 22 g bielkovín na 100 g prášku.
- Extrémne rozpustný.
- Vhodné pre vegetariánov a vegánov.
Použitie kakaa
- Kakao sa používa na pečenie, do dezertov, na ochutenie müsli, smoothies, kaší alebo proteínových a ovocných nápojov a zmrzliny.
- Najjednoduchšie použitie je príprava kakaa (kakaového nápoja), ktoré sa pripraví zmiešaním kakaového prášku, mlieka a cukru a uvedením do varu.
- Kakaový prášok sa pridáva do rôznych iných potravín, najmä do dezertov, kaší...
- Kakaový prášok sa používa aj na výrobu rôznych instantných nápojov.
- Najdôležitejšou pochúťkou obsahujúcou kakao je čokoláda.
Zloženie:
- 100% kakaový prášok
Alergény:
100% kakaový prášok Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1298 kj |
Energetická hodnota | 312 kcal |
Tuky | 11 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 6,8 g |
Sacharidy | 12,5 |
Z toho cukry | 1 g |
Proteín | 22 g |
Vlákno | 31,6 g |
Soľ | 1,3 g |
Ďalšie zaujímavosti o Kakau
Kakao je spoločný názov pre semená kakaovníka (Theobroma ) a prášok z nich.
- Kakao je pre mnohé rozvojové krajiny dôležitým vývozným artiklom a používa sa najmä ako základ pre čokoládu.
- V prírodnej (nesladenej) forme má mimoriadne horkú chuť. Kakaovníky rastú len vo veľmi obmedzenej zemepisnej oblasti, približne 10° severne a južne od rovníka - 70 % svetových kakaových plantáží sa nachádza v západnej Afrike.
- Kakaovníky pravdepodobne pochádzajú z Južnej Ameriky, kde rástli na svahoch Ánd v povodí Amazonky a Orinoka. Do Mezoameriky ich priniesla staroveká mayská civilizácia a neskôr ich do Mexika rozšírili Toltékovia a Aztékovia. Mexickí Indiáni nazývali kakaovník cacauatl, odtiaľ pochádza aj jeho súčasný názov.
- Čokoládu do Európy priniesli Španieli a rýchlo sa stala veľmi obľúbeným nápojom (už v 16. storočí). Španieli zaviedli kakaovníky aj do Západnej Indie a španielskej Východnej Indie (najmä na Filipíny).
- Kakaové bôby sa dokonca dostali aj do alchýmie, kde sú známe ako čierne bôby.
Kakaovník bol systematicky pomenovaný až v 18. storočí švédskym prírodovedcom Carlom Linné, ktorý ho nazval Theobroma cacao.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom.
Zdroje
[1] Wikipedia -https://cs.wikipedia.org/wiki/Kakao
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva, čokoláda a kakao |
---|---|
Obsah bielkovín: | Do 25% bielkovín |
Balenie: | 500 g |
Forma: | Sypké |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.