Přepnout na českou verzi

Tmavé Holandské Kakao VALKNUT 500 g v prášku

Kód: VAL025
1 hodnotenie
Značka: Valknut
€6,24
Skladom
  • Kakaový prášok so zníženým obsahom tuku.
  • Obsah kakaového masla 10-12 %.
  • Na prípravu lahodného nápoja.
  • Na varenie, pečenie a zdobenie.
  • Vhodné pre vegetariánov a vegánov.
  • Bez GMO.

Detailné informácie

Podrobný popis

Holandské kakao

Holandský kakaový prášok sa vyrába z kvalitných kakaových bôbov. Kakaový prášok sa alkalizuje pridaním uhličitanu draselného a hydroxidu sodného. Prášok s typickou kakaovou vôňou a chuťou bez cudzích pachov a príchutí. Vhodný doplnok do všetkých sladkostí, či už na prípravu čokoládových nápojov alebo raňajkových zmesí. Dá sa použiť na pečenie a zdobenie.

#ShowMore#

Kakao a jeho výhody

Okrem toho, že výborne chutí, dodá vám aj poriadnu dávku vitamínov, minerálov, bielkovín a vlákniny.

  • Obsah kakaového masla 10-12 %.
  • Obsahuje 31,6 g vlákniny na 100 g prášku.
  • Obsahuje 22 g bielkovín na 100 g prášku.
  • Extrémne rozpustný.
  • Vhodné pre vegetariánov a vegánov.

Použitie kakaa

  • Kakao sa používa na pečenie, do dezertov, na ochutenie müsli, smoothies, kaší alebo proteínových a ovocných nápojov a zmrzliny.
  • Najjednoduchšie použitie je príprava kakaa (kakaového nápoja), ktoré sa pripraví zmiešaním kakaového prášku, mlieka a cukru a uvedením do varu.
  • Kakaový prášok sa pridáva do rôznych iných potravín, najmä do dezertov, kaší...
  • Kakaový prášok sa používa aj na výrobu rôznych instantných nápojov.
  • Najdôležitejšou pochúťkou obsahujúcou kakao je čokoláda.

Zloženie:

  • 100% kakaový prášok

Alergény:

100% kakaový prášok Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1298 kj
Energetická hodnota 312 kcal
Tuky 11 g
Z toho nasýtené mastné kyseliny 6,8 g
Sacharidy 12,5
Z toho cukry 1 g
Proteín 22 g
Vlákno 31,6 g
Soľ 1,3 g

Ďalšie zaujímavosti o Kakau

Kakao je spoločný názov pre semená kakaovníka (Theobroma ) a prášok z nich.

  • Kakao je pre mnohé rozvojové krajiny dôležitým vývozným artiklom a používa sa najmä ako základ pre čokoládu.
  • V prírodnej (nesladenej) forme má mimoriadne horkú chuť. Kakaovníky rastú len vo veľmi obmedzenej zemepisnej oblasti, približne 10° severne a južne od rovníka - 70 % svetových kakaových plantáží sa nachádza v západnej Afrike.
  • Kakaovníky pravdepodobne pochádzajú z Južnej Ameriky, kde rástli na svahoch Ánd v povodí Amazonky a Orinoka. Do Mezoameriky ich priniesla staroveká mayská civilizácia a neskôr ich do Mexika rozšírili Toltékovia a Aztékovia. Mexickí Indiáni nazývali kakaovník cacauatl, odtiaľ pochádza aj jeho súčasný názov.
  • Čokoládu do Európy priniesli Španieli a rýchlo sa stala veľmi obľúbeným nápojom (už v 16. storočí). Španieli zaviedli kakaovníky aj do Západnej Indie a španielskej Východnej Indie (najmä na Filipíny).
  • Kakaové bôby sa dokonca dostali aj do alchýmie, kde sú známe ako čierne bôby.
    Kakaovník bol systematicky pomenovaný až v 18. storočí švédskym prírodovedcom Carlom Linné, ktorý ho nazval Theobroma cacao.

Skladovanie:

Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom.

Zdroje
[1] Wikipedia -https://cs.wikipedia.org/wiki/Kakao

Dodatočné parametre

Kategória: Káva, čokoláda a kakao
Obsah bielkovín: Do 25% bielkovín
Balenie: 500 g
Forma: Sypké

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: