Konzervant Kyselina jablčná VALKNUT v prášku
Kód: VAL057-500 VAL057-1KG Zvoľte variantSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Kyselina jablčná
Kyselina jablčná je veľmi podobná kyseline citrónovej, vitamínu C, ktorý sa prirodzene nachádza v mnohých potravinách vrátane zelených jabĺk. Nachádza sa v ovocí a nezrelom hrozne ( jeho obsah sa dozrievaním znižuje ).
Kde sa prirodzene vyskytuje:
- V ovocí, ako sú marhule, černice, čučoriedky, čerešne, hrozno, broskyne, hrušky a slivky.
- Nachádza sa aj v niektorých citrusových plodoch.
Kyselina jablčná a jej použitie:
- Môže byť veľmi trpká a horká a už mnoho rokov sa používa na dochucovanie mnohých sladkostí.
(Jeho kyslá chuť sa používa v cukrovinkách a kyslých cukríkoch.) - V potravinách sa používa zmes kyseliny D a L jablčnej.
- Používa sa aj ako regulátor kyslosti v nápojoch a instantných zmesiach. Je ideálny na prípravu džúsov, nealkoholických nápojov, muštov, vín a marmelád. Vďaka svojej kompatibilite so všetkými druhmi príchutí zlepšuje chuťové vlastnosti.
- V Českej republike je používanie tejto látky povolené vo všetkých potravinách okrem detskej výživy.
#ShowMore#
Zloženie:
- Kyselina jablčná ( Kyselina hydroxymáselná, kyselina DL-jablčná)
- Jemné granule takmer bielej farby, bez zápachu.
Možné použitia:
Na použitie v potravinách.
- Vo víne na zvýšenie kyslosti a intenzity chuti.
(Používa sa v kombinácii s kyselinou vínnou.) - V potravinárstve má všestranné využitie.
(Nápoje, mušty, džúsy, džemy, cukríky, cukrovinky, ...). - Je stabilný a dobre rozpustný vo vode.
- Vhodnosť použitia a dávkovanie tohto výrobku musí otestovať výrobca konečného výrobku.
- Kyselina jablčná sa používa v potravinách ako ochucovadlo, ktoré dodáva jedlu mierne kyslú chuť.
Alergény:
- Neobsahuje
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1300kj |
Energetická hodnota | 300 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Z toho cukry | 0 g |
Proteín | 0 g |
Vlákno | 0 g |
Soľ | 20 mg |
Varovanie:
Spôsobuje vážne podráždenie očí, zabráňte kontaktu s očami, pokožkou alebo odevom. Ak je potrebná lekárska pomoc, majte po ruke obal alebo etiketu výrobku. Prvá pomoc pri kontakte s očami: Vyplachujte otvorené oči aspoň 10 minút a vyhľadajte lekára.
Skladovanie:
Na tmavom, suchom a chladnom mieste mimo dosahu detí. Na ďalšie použitie balenie pevne zatvorte. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom. Spotrebujte do 4 mesiacov od otvorenia. Minimálna trvanlivosť a šarža vyznačené na obale.
Dodatočné parametre
Kategória: | Sladidlá a ochucovadlá |
---|---|
Balenie: | 500 g, 1000 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.