Přepnout na českou verzi

Konzervant Kyselina jablčná VALKNUT v prášku

Kód: VAL057-500 VAL057-1KG Zvoľte variant
2 hodnotenia
Značka: Valknut
€7,08 €13,71 od €7,08 –24 % –30 % až –30 %
513 konzervant kyselina jablecna 1000g
€7,08 €13,71 od €7,08 –24 % –30 % až –30 % €5,38 €9,54 od €5,38
Skladom Skladom Zvoľte variant
Obsah balenia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • Na použitie v potravinách.
  • Konzervačná látka.
  • Regulátor kyslosti.
  • Ochucovadlo.
  • Bez GMO.

Detailné informácie

Podrobný popis

Kyselina jablčná

Kyselina jablčná je veľmi podobná kyseline citrónovej, vitamínu C, ktorý sa prirodzene nachádza v mnohých potravinách vrátane zelených jabĺk. Nachádza sa v ovocí a nezrelom hrozne ( jeho obsah sa dozrievaním znižuje ).

Kde sa prirodzene vyskytuje:

  • V ovocí, ako sú marhule, černice, čučoriedky, čerešne, hrozno, broskyne, hrušky a slivky.
  • Nachádza sa aj v niektorých citrusových plodoch.

Kyselina jablčná a jej použitie:

  • Môže byť veľmi trpká a horká a už mnoho rokov sa používa na dochucovanie mnohých sladkostí.
    (Jeho kyslá chuť sa používa v cukrovinkách a kyslých cukríkoch.)
  • V potravinách sa používa zmes kyseliny D a L jablčnej.
  • Používa sa aj ako regulátor kyslosti v nápojoch a instantných zmesiach. Je ideálny na prípravu džúsov, nealkoholických nápojov, muštov, vín a marmelád. Vďaka svojej kompatibilite so všetkými druhmi príchutí zlepšuje chuťové vlastnosti.
  • V Českej republike je používanie tejto látky povolené vo všetkých potravinách okrem detskej výživy.

#ShowMore#

Zloženie:

  • Kyselina jablčná ( Kyselina hydroxymáselná, kyselina DL-jablčná)
  • Jemné granule takmer bielej farby, bez zápachu.

Možné použitia:

Na použitie v potravinách.

  • Vo víne na zvýšenie kyslosti a intenzity chuti.
    (Používa sa v kombinácii s kyselinou vínnou.)
  • V potravinárstve má všestranné využitie.
    (Nápoje, mušty, džúsy, džemy, cukríky, cukrovinky, ...).
  • Je stabilný a dobre rozpustný vo vode.
  • Vhodnosť použitia a dávkovanie tohto výrobku musí otestovať výrobca konečného výrobku.
  • Kyselina jablčná sa používa v potravinách ako ochucovadlo, ktoré dodáva jedlu mierne kyslú chuť.

Alergény:

  • Neobsahuje
Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1300kj
Energetická hodnota 300 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
Z toho cukry 0 g
Proteín 0 g
Vlákno 0 g
Soľ 20 mg

Varovanie:

Spôsobuje vážne podráždenie očí, zabráňte kontaktu s očami, pokožkou alebo odevom. Ak je potrebná lekárska pomoc, majte po ruke obal alebo etiketu výrobku. Prvá pomoc pri kontakte s očami: Vyplachujte otvorené oči aspoň 10 minút a vyhľadajte lekára.

Skladovanie:

Na tmavom, suchom a chladnom mieste mimo dosahu detí. Na ďalšie použitie balenie pevne zatvorte. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom. Spotrebujte do 4 mesiacov od otvorenia. Minimálna trvanlivosť a šarža vyznačené na obale.

Dodatočné parametre

Kategória: Sladidlá a ochucovadlá
Balenie: 500 g, 1000 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: