Přepnout na českou verzi

Sušené Slivky VALKNUT 1000 g bez kôstok

Kód: VAL084
1 hodnotenie
Značka: Valknut
€14,96 –16 %
slivky bez kôstky obsahuje
€14,96 –16 % €12,46
Skladom
  • Sladké a zdravé občerstvenie.
  • Sušené ovocie.
  • Bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.
  • Bez pridaného cukru.
  • Nesulfidované.
  • Vhodné pre vegánov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Slivky 70/80

Lahodná a intenzívna chuť a vôňa týchto sliviek je nezameniteľná. Sušené slivky sú vhodné nielen na varenie, ale aj ako rýchle občerstvenie počas dňa. Majú lahodnú šťavnatú chuť a priaznivý obsah provitamínu A, vitamínov B1, B2, P. Obsah minerálnych látok je veľmi cenný. Sušené slivky sú zdravou alternatívou sladkého. Sú tiež veľmi bohaté na vlákninu a neobsahujú takmer žiadny tuk, takže ich môžete chrumkať bez výčitiek. Sú vhodné na prípravu koláčov a omáčok k mäsu.

Sušené slivky a ich výhody:

  • Sušené slivky vás výborne zasýtia a zabránia hladu.
  • Sú bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.
  • Vitamíny A, B, C, E, H a K, ktoré prispievajú k celkovej rovnováhe nášho tela.
  • Minerály a stopové prvky draslík, fosfor, vápnik, železo, chlór, selén a sodík.
  • Obsahujú značné množstvo prírodného cukru sorbitolu, ktorý v črevách pôsobí podobne ako vláknina.
  • Vďaka obsahu pektínu, ktorý spomaľuje vstrebávanie cukrov a zvyšuje spaľovanie tukov, sú slivky vhodné pri redukčnej diéte.
  • Nerozpustná vláknina obsiahnutá v slivkách dokáže rýchlo zahnať hlad.
  • Dajú sa dobre skladovať a sú odolné.
  • Majú nízky glykemický index (pomalé, jemné uvoľňovanie cukru do krvi, takže nás dlhšie zasýtia).

#ShowMore#

Sušené slivky sú dobré na:

  • Športovci,
    (Rýchlo doplní energiu.)
  • Milovníci zdravého občerstvenia,
  • Turisti,
    (Ako výživné občerstvenie na cesty.)
  • všetci fyzicky aktívni ľudia.

Sušené slivky a ich použitie:

Sušené slivky sú pochúťkou samy o sebe, spoľahlivo zaženú chuť na sladké. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich odporúčame pol hodiny vopred namočiť do teplej vody. Sú obľúbené na pečenie koláčov, prípravu raw dezertov alebo slivkových omáčok.

Na omáčku: Vhodné na prípravu slaných jedál.

  • Slivky uvarte vo vode a potom ich nakrájajte na malé kúsky.
  • Potom urobte svetlú zápražku a zalejte ju slivkovým vývarom.
  • Priveďte do varu a pridajte slivky, nakrájané mandle, citrónovú šťavu, soľ, škoricu a ešte chvíľu povarte.

Na raňajky:

  • Jemne nasekané sú skvelým sladidlom na raňajky, do kaše, pudingu, müsli alebo nákypov.

Na pečenie:

  • Ak nemáte čerstvé ovocie, pridajte ho do koláčov.
  • Stačí, ak recept prispôsobíte, pretože sušené ovocie je výrazne sladšie ako čerstvé.

Ako sladký cukrík:

  • Môžete ich obaliť v marcipáne alebo čokoláde.
  • Alebo ich zmiešajte s orechmi, semienkami a tvarohom a zmes obaľte v kokose.

Zloženie:

  • Sušené slivky bez kôstok. Konzervačná látka: sorban draselný, slnečnicový olej.
Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1097 kj
Energetická hodnota 262 kcal
Tuky 0,4 g
Z toho nasýtené mastné kyseliny 0,08 g
Sacharidy 64 g
Z toho cukry 22 g
Proteín 2 g
Soľ 0,01 g

Ďalšie zaujímavosti o slivkách

  • Slivka domáca ( Prunus domestica ) je známy strom z čeľade slivkovitých.
  • Ovocie je slivka (v Čechách sa niekedy vyslovuje slíva, na Morave kadlátka/karlátka/kadlátko alebo trnka).
  • Je to kôstkové ovocie modrej až fialovej farby, mierne sladkastej chuti.
  • Plody sa konzumujú surové, konzervované mrazením alebo kompótom.
  • Pripravujú sa z nich pudingy, plnia sa do ovocných knedlí, koláčov a tort.
  • Zrelé až prezreté ovocie sa fermentuje a používa na výrobu destilátov (slivovice).
  • Pestovanie slivky domácej, nízko rastúceho druhu stromu, má v strednej Európe dlhú tradíciu.
  • Plody majú výraznú aromatickú vôňu, sú objemné s podlhovastým žliabkom, mäsité a šťavnaté.
  • Plody obsahujú 78 % (prezreté ) až 87 % (nezrelé) vody, 7 % až 14 % cukru (invertný cukor 6 %, sacharóza 4,8 %). Slivky obsahujú aj organické kyseliny (napr. Slivky majú vysoký obsah organických kyselín (napr. kyseliny jablčnej), trieslovín, dusíkatých látok, minerálnych látok (sodík, draslík, fosfor, vápnik, horčík, železo ) a vitamínov (provitamín A 0,21 mg/%, B1 0,14 mg/%, B2 0,03 mg/% a C5 - 10 mg/%).
  • Stonka je elipsovitá, na vrchole zašpicatená, na báze zaoblená a na boku sploštená. Má hnedú až červenohnedú farbu [1].

Skladovanie:

  • Skladujte pri teplote maximálne 25 °C na suchom a tmavom mieste.

Varovanie:

Tento výrobok môže obsahovať stopy iných orechov, jadier arašidov, oxidu siričitého alebo sezamu. Chráňte pred svetlom. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.

Zdroje
[1] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Slivo%C5%88_%C5%A1vestka

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: