Sladidlo - Ovocný cukor Fruktóza VALKNUT 1000 g v prášku
Kód: VAL050Podrobný popis
Fruktóza - ovocný cukor
Prírodné sladidlo, ktoré dokonale nahradí tradičný biely cukor. Kryštalická fruktóza získaná z kukuričného sirupu s vysokým obsahom fruktózy (jednoduchý cukor alebo monosacharid). Rýchlo prechádza do krvného obehu a dodáva okamžitú energiu. Je ideálny na prípravu zdravých receptov.
Fruktóza a jej použitie:
- Používa sa ako vhodná alternatíva k bežnému sladeniu nápojov, konzerv a na prípravu dezertov.
- Je vhodný na ochutenie teplých a studených nápojov a jedál.
#ShowMore#
Zloženie:
- 100% kryštalická fruktóza
Odporúčané dávkovanie:
- Odporúčaná denná dávka je maximálne 30 g fruktózy.
Alergény:
- Neobsahuje
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1663 kj |
Energetická hodnota | 398 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 100 g |
Z toho cukry | 100 g |
Proteín | 0 g |
Vlákno | 0 g |
Soľ | 0 g |
Ďalšie zaujímavosti o fruktóze
- Fruktóza (ovocný cukor, levulóza ) je monosacharid, ktorý patrí medzi šesťuhlíkaté monosacharidy (hexózy) a je jedným z ketóz.
- Nachádza sa v mnohých potravinách, napr. v mede (38 %), a najmä v ovocí bohatom na vlákninu, ako sú jahody, černice, čučoriedky, a v niektorých druhoch zeleniny, ako sú melóny, sladké zemiaky, cibuľa, kukurica a iné. Na jeho izoláciu sa najčastejšie používa polysacharid inulín.
- Priemyselne sa fruktóza získava z cukrovej trstiny, cukrovej repy alebo kukurice.
- Používajú sa tri hlavné formy výrobkov.
- 1) Vysoko čistý kryštalický fruktózový prášok.
- 2) Vysokofruktózový kukuričný sirup (HFCS alebo izoglukóza) je zmes monosacharidov glukózy a fruktózy.
- 3) Sacharóza - disacharid pozostávajúci z fruktózy a glukózy (spojené kovalentnou väzbou) [1].
Varovanie:
Doplnok stravy. Nie je určené pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Neprekračujte odporúčanú dávku stravy. Vždy je vhodné poradiť sa s lekárom.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom. Spotrebujte do 4 mesiacov od otvorenia. Minimálna trvanlivosť a šarža vyznačené na obale.
Zdroje
[1] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Frukt%C3%B3za
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.