Přepnout na českou verzi

Proteín Nočný - Micellar Casein 85 VALKNUT 1000 g v prášku rôzne príchuti

Kód: VAL040-NAT
2 hodnotenia
Značka: Valknut
€29,30 –14 %
Micelar casein 85 nocny proteín 1000g
€29,30 –14 % €24,96
Skladom
Príchuť
Obsah balenia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • 100% mliečny pôvod
  • Bielkoviny pre výživu svalov a pocit sýtosti.
  • Vysoký obsah bielkovín.
  • Bohatý na kvalitné aminokyseliny.
  • Pomalé a postupné vstrebávanie.
  • Podporuje regeneráciu a rast svalových vlákien
  • Vhodné ako súčasť redukčnej diéty.
  • Bez GMO.

Detailné informácie

Podrobný popis

Micelárny kazeín 85, nočný proteín

Micelárny kazeínový koncentrát v prášku (MicCC85) je proteín, ktorý obsahuje 85 % vysoko kvalitných bielkovín. Proteínový doplnok stravy, ktorý pomaly, postupne a rovnomerne vstrebáva aminokyseliny a bielkoviny do tela. Tým sa zabezpečí regenerácia poškodených svalových vlákien a zabráni sa rozpadu svalovej hmoty v dôsledku nedostatočného prísunu živín.
Nočný proteín sa užíva pred spaním a uvoľňuje sa počas celej noci.

Kazeín

  • Je to jeden z hlavných typov bielkovín, ktoré sa nachádzajú v mlieku.
  • Micelárny kazeín zabezpečuje pomalé, kontinuálne uvoľňovanie aminokyselín vo forme miciel a dokonale sa vstrebáva.
  • Pomaly sa trávi a dobre zasýti. Preto sa micelárny kazeín často označuje aj ako "nočný proteín".
  • Je skvelý na budovanie svalovej hmoty pri silových športoch, ale aj pri redukčných diétach.

#ShowMore#

Výhody micelárneho kazeínu

  • 100% mliečny pôvod
  • Kvalitný zdroj bielkovín s dlhodobým uvoľňovaním aminokyselín.
  • Bielkoviny na výživu svalov a zasýtenie.
  • Obsahuje vysoký obsah bielkovín.
  • Pomalé a postupné vstrebávanie.
    (Vďaka tomu bude vaša regenerácia rýchlejšia a svalové prírastky väčšie.)
  • Vhodný ako nočný proteín, súčasť redukčných diét.
  • Športovci ho ocenia pri silovom, rýchlostnom a vytrvalostnom tréningu.

Micelárny kazeínový koncentrát je vhodný na

Používa sa ako doplnkový zdroj bielkovín najmä pre športovcov. Micelárny kazeín je bielkovina s dlhým časom vstrebávania (7-8 hodín).

  • Na použitie počas noci.
  • V období znižovania.
  • Počas dní odpočinku.
  • Ako príležitostná náhrada jedla.
    (Ak sa vám nedarí jesť.)

Na aké ciele pomôže micelárny kazeín:

  • Športovci na zásobovanie svalov kvalitnými bielkovinami počas niekoľkých hodín.
  • Pri redukčnej diéte vám pomôže zasýtiť sa a dlhodobo znížiť príjem kalórií.
  • Používa sa v každom športe, ktorý si vyžaduje regeneráciu po cvičení.

Zloženie:

  • 100% mlieko - Micelárny proteínový koncentrát MicCC85
  • Sušené mliečne bielkoviny spracované ultrafiltráciou a sušením rozprašovaním

Odporúčané dávkovanie:

  • Bežná jednorazová dávka je 30 g, stačí rozmiešať v 300 ml vody.
  • Najlepšie je užívať ho pred spaním alebo medzi jedlami, ak sa potrebujete zasýtiť na dlhší čas.
  • Nezabudnite, že požitie kazeínu inhibuje absorpciu ZMA!
    Nikdy ich teda neužívajte v rovnakom čase, ale s odstupom približne 45 minút.

Alergény:

Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1513 kj
Energetická hodnota 356 kcal
Tuky 1,23 g
Z toho mastné kyseliny
- nasýtený 0,42 g
- mononenasýtené 0,70 g
- polynenasýtené 0,10 g
Sacharidy 4,67 g
Z toho cukry 4,60 g
Proteín 81,63 g
Vlákno 0 g
Soľ 0,59 g

Micelárny proteínový koncentrát AMINO-KYSELINOVÝ PROFIL

Alanín 2,55 g
Arginín 2,97 g
Kyselina asparágová + Asparagín 6,03 g
Cysteín 0,45 g
Kyselina glutámová + glutamín 18,22 g
Glycín 1,5 g
Histidín 2,20 g
Izoleucín * 4,26 g
Leucín * 7,88 g
Lyzín 6,62 g
Metionín 2,22 g
Fenylalanín 4,22 g
Proline 8,38 g
Serín 3,58 g
Treonín 5,19 g
Tryptofán 1 g
Tyrozín 4,52 g
Valín * 5,29 g

Ďalšie zaujímavosti o Kaseine

  • Je to druhý typ bielkovín, ktoré sa nachádzajú v mlieku.
  • Na rozdiel od srvátkového proteínu sa však v tele trávi oveľa pomalšie, čo pomáha predchádzať rozpadu svalov.
  • V závislosti od dávky kazeínu môže jeho spracovanie v tele trvať až šesť hodín, kým sa úplne strávi a vstrebe, čo z neho robí skvelý proteín, ktorý dodáva aminokyseliny svalom dlhší čas.
  • Keďže sa kazeínové bielkoviny vyrábajú z mlieka, sú tiež bohatým zdrojom mikroživín, ako je vápnik.
  • Táto forma kazeínu je pre tráviaci trakt oveľa vhodnejšia, pretože je dobre stráviteľná.
  • Micelárny kazeín zabezpečuje pomalé, kontinuálne uvoľňovanie aminokyselín vo forme miciel a dokonale sa vstrebáva.
  • Kazeín je hlavná bielkovina (odborne proteín ) obsiahnutá v mlieku.
  • Tvorí približne 80 % celkového obsahu bielkovín v živočíšnom mlieku (t. j. v priemere približne 2,6 g z celkového množstva 3,2 g/100 g v kravskom mlieku ). Druhou dôležitou skupinou bielkovín obsiahnutých v mlieku sú srvátkové bielkoviny.
  • Kazeín sa vyskytuje v rôznych typoch (?-, ?-, ?-, ?-), ktoré sa od seba líšia chemickou štruktúrou a vlastnosťami.
  • V prípadoch alergie na mlieko sa príčinou čoraz častejšie stáva jeden z kazeínov. Niektorí ľudia sú alergickí len na určité bielkoviny v kravskom mlieku, iní na bielkoviny v mlieku iných zvierat.
  • Kazeín vytvára v mlieku mikroskopické častice - micely. Mnohé mliečne výrobky sú založené na zrážaní kazeínu, ktoré prebieha buď pôsobením kyselín - "kyslé zrážanie" - alebo pôsobením syridla (enzým chymozín z teľacích žalúdkov ) - "sladké zrážanie".
  • Pri oboch metódach sa stabilita kazeínových miciel narúša na inom princípe, a tak sa zrážajú.
  • Pri zrážaní kyselín sa používajú kyseliny produkované baktériami mliečneho kvasenia (pri výrobe jogurtov, tvarohu a výnimočne pri výrobe niektorých syrov, napr. Olomouckých tvarůžků ) alebo sa pridávajú kyseliny (pri výrobe "kyslého" kazeínu).
  • Sladké zrážanie sa používa pri výrobe väčšiny syrov a pri výrobe sladkého kazeínu. Po vyzrážaní nasleduje pri výrobe kazeínu premývanie a sušenie.
  • Výroba kazeínu a kazeinátov je jedným zo spôsobov využitia prebytočného mlieka (z 25 až 36 kg mlieka sa získa 1 kg kazeínu).
  • Kazeíny sú nerozpustné látky, ale z kyslých kazeínov možno neutralizáciou pripraviť rozpustné alebo aspoň dispergovateľné kazeináty (najčastejšie vápenaté alebo sodné), ktoré sa používajú napríklad v tekutých výrobkoch.
  • Z hľadiska biologickej dostupnosti je sladký kazeín najlepší, ale aj najdrahší. Pri predaji kazeinátov sa musí uvádzať obsah bielkovín v % hmotnosti (zvyčajne okolo 90 %).
    Použitie kazeínu
  • Kazeín sa v tráviacom systéme vstrebáva pomaly.
  • Preto je bežnou zložkou proteínových prípravkov určených na výživu kulturistov.
  • Pri regenerácii po náročnom silovom alebo dokonca vytrvalostnom tréningu je však pomalá absorpcia nevýhodou.
  • Z tohto dôvodu je lepšie užívať kazeínové bielkoviny počas dlhšieho odpočinku - najlepšie pred spaním.
  • Z ekonomických a technologických dôvodov sa kazeín niekedy nahrádza časťou mlieka - napr. pri výrobe tavených syrov. Kazeináty sa používajú v rôznych potravinárskych výrobkoch ako zložky viažuce vodu, ako emulgátory a penotvorné činidlá a tiež na obohatenie výrobku o bielkoviny. Legislatívne však nie sú klasifikované ako prídavné látky, t. j. nie je im pridelené číslo E a na výrobku sú označené plným názvom. Pri trávení kazeínu vzniká enzymatickou hydrolýzou fosfopeptid kazeínu, ktorý napomáha vstrebávaniu vápnika.
    Kazeín sa používa aj pri výrobe lepidiel, návnad na ryby a jedlých fólií, ktoré sa aplikujú na potraviny, aby sa zabránilo vysušeniu, strate chuti a prístupu kyslíka (ochrana pred žltnutím), najčastejšie v ovocí alebo mrazenom losose. [1]

Varovanie:

Doplnok stravy. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Vždy sa poraďte so svojím lekárom.

Skladovanie:

Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom. Spotrebujte do 4 mesiacov od otvorenia. Minimálna trvanlivosť a šarža vyznačené na obale.

Zdroj
[1] Bezpečnosť potravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92329.aspx

Dodatočné parametre

Kategória: Proteíny - bielkoviny
Určenie: Rast svalov, Večer
Druh: Koncentrát
Zdroj bielkovín: Kazeín
Obsah bielkovín: 80% bielkovín
Balenie: 1000 g
Forma: Sypké
Príchuť: Bez príchuti

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: